Koululaisten teemaviikko täynnä Aaltoa

Aalto täyttää Paavolan koulun arjen ja tekee myös arjesta juhlaa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Paavolan salissa harjoitellaan kuumeisesti lähes neljänsadan oppilaan laulamana kansanlaulua On armas mulle aallon tie.

Vaikka sanat tarkoittavat merimiesten vesitietä, koululaisille merkitys on toinen. Alvar Aalto -viikko lähestyy, ja laulu kajahtaa Alvarin Aalloilla -puistokonsertissa osoitteessa Alvar Aallon tie 1.

MAINOS

Valmistautuminen syksyn teemaviikkoon on aloitettu jo vuoden alussa.  Ideoinnin jälkeen henkilökunta on laittanut työhanskat käteen. Kirjaston kellarivarasto toimii tyhjennyksen, siivouksen ja stailauksen jälkeen poikkeuksellisesti Galleriana ja koululaisten taidenäyttelytilana. Kellarin toisessa päässä on myös koulumuseo, johon voi kurkistaa samalla käynnillä, kun tutustuu koululaisten Aallon linjoilla -kuvataidenäyttelyyn.

Paavolan koulu kuuluu Alvar Aalto -koulujen verkostoon, ja koulun aikuisten arkkitehtuuritietämystä on lisätty opastetuilla tutustumiskierroksilla ja etäluennolla. Saatua hyvää viljellään eteenpäin. Teemaviikolla on tarkoitus tiputtaa kulttuurikasvatuksen siemeniä hedelmälliseen maaperään, koululaisiin.

Koululaiset välittävät myös itse oppimaansa. Alvarin jalanjäljissä -kiertokävelyissä yleisö pääsee kulkemaan arkkitehdin suunnittelemissa rakennuksissa.  Kohdetietouden lisäksi mausteena on ohjelmanumeroita, jotka vievät katsojan ja kuulijan Alvarin aikaan.

Anita Juoperi toimii Paavolassa Alvar Aalto -koulujen verkoston yhdyshenkilönä. – Aalto-kohteet ovat ehkä meille alajärveläisille niin arkipäivää, että unohdamme niiden arvon. Koulun Aalto-viikon tavoitteena on tehdä oppilaille tutuksi Alvar Aallon elämäntarina ja kertoa, kuinka tärkeä paikka Alajärvi hänelle oli, kertoo Juoperi.

– Toivon, että Aallon suunnittelemat rakennukset ja muistomerkit tulevat lapsille tutuiksi, ja he saavat tuntea rehtiä kotiseutuylpeyttä arvostetun arkkitehtimestarin käden jäljestä täällä Alajärvellä.

Paavolan koulun oppilaat esiintyvät seuraavissa viikon tapahtumissa.

Alvarin Aalloilla –koululaiskonsertti maanantaina 2.9. kello 18. Aalto-keskuksen viheralue.
Koululaisten kuvataidenäyttelyn avajaiskonsertti. 

Aallon linjoilla -kuvataidenäyttelymaanantaista 2.9. lauantaihin 7.9. kello 10–18. KellariGalleriassa, Alajärven kirjaston alakerrassa. Käynti puiston puolelta. Alajärven koululaisten taidetta.

Muistojen aallot –konserttitiistaina3.9. kello 18.30. Alajärven seurakuntatalolla. Esiintymässä Paavolan koulun kuoro ja musiikkiopisto.

Alvarin jalanjäljissä -ohjelmallinen kiertokävelytorstaina5.9. kello 17–19.30. Lähtö Alajärven Nuorisoseuran pihasta.

Lähdöt kello 17.00, 17.15, 17.30, 17.45, 18.00 ja 18.15. Noin tunnin mittainen kiertokävely Alajärven Aalto-kohteissa, joissa on Alvar Aallon elämään ja aikaan liittyviä esityksiä.

Edellinen artikkeliHoiskon koululle syntyi yhteisötaideteos Aallon innoittamana!
Seuraava artikkeliElämässä kannattaa juoda hyvää teetä – Kulttuuri Cha & Cafe antaa siihen tilaisuuden