Vedon tavoite ylemmässä loppusarjassa

Vedossa try outilla pelaava Carolina Kert (vas.) ja kauden amerikkalaisvahvistukset A’lexus Harrison, Audrey Warren sekä Michaela Porter odottavat uuden koriskauden alkua innolla.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Veto lähtee alkavaan kauteen tutun pelaajarungon ja uusien vahvistusten voimin. Veto pelaa kauden avausottelunsa sunnuntaina Kouvolassa. Vedottaret tähtäävät ensin runkosarjassa viiden parhaan joukkoon, joka oikeuttaa ylemmän jatkosarjan peleihin. Alkavalla kaudella naisten pääsarjassa pelaa kymmenen joukkuetta.

Vedon viime kaudella mukana olleista pelaajista uraansa joukkueessa jatkavat Minttu Isoranta, Pihla Jaatinen, Anni Kujala, Riikka Kujala, Neea Rannanpää, Heta Thil ja Cayro-Lyza Toomingas. Uusia tuttavuuksia joukkueessa ovat amerikkalaisvahvistukset A’Lexus ”Ace” Harrison, Michaela Porter ja Audrey Warren. Elli Leppänen liittyy Vedon vahvuuteen Jyväskylä Basket Academystä. Carolina Kert on Vedossa try out -sopimuksella. Jukka-Pekka Kujala on saanut valmennukseen rinnalleen Jarkko Mäen.

MAINOS

Kokemusta löytyy

Jarkko Mäki kertoo, että Vedon ulkomaalaisvahvistukset rekrytoitiin tänä vuonna spesifimmin, eri pelipaikoille puolustusta ajatellen.

Jokainen amerikkalaistrion jäsen on rooliltaan laitahyökkääjä. Jenkkikolmikolla on myös kokemusta ulkomailla pelaamisesta. Baltimoresta tuleva 29-vuotias A’Lexus ”Ace” Harrison pelasi kaksi kautta Ruotsissa ja viimeksi Australiassa. Pittsburghista lähtöisin olevalta 25-vuotiaalta Michaela Porterilta löytyy pelikokemusta Islannista ja Portugalista. 24-vuotias, Missourin Springfieldistä kotoisin oleva Audrey Warren valittiin viime kauden päätteeksi Portugalissa naisten pääsarjan parhaaksi pelaajaksi.

Minttu Isoranta (vas.) ja Cayro-Lyza Toomingas jatkavat Vedon väreissä myös tulevalla kaudella. Vedon kotiavaus pelataan 12.10. kello 16 Tapiolan Honkaa vastaan.

Korson Kunnon kasvatti ja Naisten Korisliigassa HBA:n riveissä esiintynyt 23-vuotias ja 180-senttinen Carolina Kert oli viime kauden sivussa polvivamman takia. Hän on pelannut aikaisemmin Virossa ja Espanjassa ja esiintynyt Susiladisiessä eli naisten maajoukkueessa.

Vaikka Vedon uudella rosterilla ei olekaan paljon yhteistä peliaikaa, yhteinen sävel on löytynyt.

– Vahvuutemme on se, että pystymme pelaamaan monella paikalla ja voimme puolustaa monessa eri paikassa, miettii Michaela Porter.

A’Lexus Harrison täydentää, että joukkue on nopea. Audrey Warrenin mukaan joukkueella on vielä hiomista kommunikoinnin kanssa.

– Meillä on paljon lahjakkuuksia, mutta meidän pitää opetella pelaamaan yhteen.

Carolina Kert sanoo, että Vedossa on todella paljon potentiaalia ja talenttia.

Uusia tuulia

Vimpelin Veto on vakiinnuttanut paikkansa Naisten Korisliigassa. Ulkomaalaisvahvistukset ovat hakeneet Vedosta seuraavaa steppiä ammattilaisurilleen.

– Vedossa pelaaminen on iso asia uralleni. Naisten Korisliiga on arvostettu sarja, jossa pelaa hyviä ulkomaalaisia. Tämän kauden jälkeen voin miettiä, mihin mennä seuraavaksi, Michaela Porter mietti.

Kauden alla Vimpelissä on oltu suunnitellussa aikataulussa. Vielä ennen tositoimiin pääsemistä on hiottu taktisia malleja ja viedä joukkueen oma konsepti maaliin. Jarkko Mäen mukaan tarkoituksena on pelata intensiivistä ja nopeaa koripalloa omien vahvuuksien kautta. Pitkään Vedon valmennuksessa mukana ollut Jukka-Pekka Kujala näkee positiivisen vireen uuden kauden kynnyksellä.

– Joukkuetta on ollut hyvä rakentaa viime vuona Vedossa pelanneiden kotimaisten pelaajien varaan. Jarkko Mäki tuo uusia tuulia joukkueeseen ja valmennukseen monella tasolla.

Vedon amerikkalaiskolmikolla, Carolina Kertillä ja muulla joukkueella on kovat odotukset kohti tulevaa kautta startatessa. Voittoja halutaan, samoin kannattajien tukea. Tarkoituksena on esittää viihdyttävää ja vauhdikasta peliä. Jotakin uutta on suunnitteilla kotipelien alkuun: yleisön taputusta ja jalkojen tömistystä tarvitaan hengen kohottamiseksi. Joukkueen suunnitelmista saattaa tihkua sosiaalisen median kanaviin jopa tutoriaali. Ensimmäisen kotiottelunsa Veto pelaa lauantaina 12.10. Tapiolan Honkaa vastaan.

Virpi Poikelin

Edellinen artikkeliAlajärvellä kartoitettiin keskustan ja asuntoalueiden väylien esteettömyyttä
Seuraava artikkeliSyyslomaviikolla haravat heiluvat, kisaillaan ja reissataan!