Epäonni vaivasi Jesse Salmenaution autokuntaa Barcelonassa

Jesse Salmenautio kauden toiseksi viimeinen Lamborghini Super Trofeo Europe -kilpailuviikonloppu oli epäonninen. Alajärveläiskuljettaja kuitenkin suoriutui hyvin, ja mahdollisuudet pronssiin ovat vielä olemassa.
Mainos[adrotate banner="3"]

23-vuotias kilpa-autoilija Jesse Salmenautio kilpaili viikonloppuna Lamborghini Super Trofeo Europen kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Barcelonassa. Normaalisti kaksi lähtöä sisältävään kilpailuviikonloppuun kuului tällä kertaa myös kolmas, korvaava lähtö Le Mansissa kesäkuussa perutun toisen lähdön sijasta. Kilpailuviikonloppu oli Iron Lynx -tallissa ajavalle alajärveläiselle haastava.

Viikonlopun avauslähtöön Salmenautio sekä ensimmäisenä ajovuorossa ollut tiimikaveri Giorgio Amati lähtivät sijalta 10. Lupaavasti alkanut kilpailu lähti sivuraiteille avauskierroksella kilpakumppanin osuttua Amatin autoon. Nousu kuitenkin alkoi nopeasti, ja Salmenaution hypätessä puikkoihin oli tiimin sijoitus 12.

MAINOS

Turva-auto keskeytti kilvanajon, ja kilpailun jatkuessa Salmenautio oli heti hereillä nousten heti neljä sijaa ja jatkaen rynnistystä maaliin asti. Ruutulipulle Salmenautio ajoi kuudentena, mutta kilpakumppanin aikarangaistus nosti tiimin lopulta sijalle 5.

– Meinasi mennä toivo kisan alussa, kun taas meille käy huonoa tuuria. Tiimikaverista yritettiin ulkoa ohi, mutta ohittava spinnasi ja osui automme keulaan. Lopulta kuitenkin saatiin pisteet viidennestä sijasta. Nousu oli hyvä, mutta ilman osumaa oltaisiin todennäköisesti ajettu podiumista, Salmenautio summasi.  

Salmenautio jatkaa sarjan pisteissä viidentenä kauden huipentavaa Jerezin kilpailuviikonloppuun.

Toisessa lähdössä Salmenautio aloitti kilpailun lähtöruudusta 13. Hyvä lähtö nosti Salmenaution hetkellisesti yhdenneksitoista, mutta alajärveläinen joutui taipumaan takaisin lähtöpaikalleen. Turva-auto saapui jälleen radalle, ja uusintalähdössä Salmenautio hyödynsi tilaisuutensa nostaen osakkeitaan ennen varikkopysähdyksiä. Lopulta autokunta ajoi ruutulipulle kuudentena.  

– Omassa aika-ajoissa jäin hitaamman luokan kuljettajan taakse ja lähdettiin siksi kaukaa kärjestä. Kisassa oli ongelmia auton aliohjautuvuuden kanssa, ja se oli teemana koko viikonlopun. Päästiin kuitenkin muutamasta kilpakumppanista ohitse ja napattiin kohtalaisesti pisteitä, Salmenautio kertoi.

Le Mansissa peruttu toinen lähtö ajettiin sunnuntaina kilpailuviikonlopun päätteeksi. Lähtökohdat korvaavaan lähtöön olivat huonot, sillä Ranskassa aika-ajoissa kärsitty rengasrikko tiputti autokunnan viimeisen lähtöriviin. Avauskierroksella edempänä tapahtunut pyörähdys yllätti kilpailuun startanneen Amatin, joka joutui osaksi viiden auton joukkokolaria. Näin ollen Barcelonan kilpailuviikonloppu päättyi Salmenaution osalta keskeytykseen suomalaisen seuratessa varikolta.

– Tiimikaveri sai startissa ohitettua kuusi tai seitsemän autoa, mutta ei nähnyt edempänä viitosmutkassa pyörähtänyttä autoa, ja törmäsi poikittain radalla olleeseen autoon. Todella turhauttavaa, tärkeät pisteet jäivät saamatta, Salmenautio harmitteli.

Salmenautio jatkaa sarjan pisteissä viidentenä kauden huipentavaa Jerezin kilpailuviikonloppuun. Samalla ajetaan myös Super Trofeo -sarjojen maailmanfinaali. Askelmerkit kauden päätökseen ovat selvät.

-Pronssiin on vielä mahdollisuudet, mutta se vaatii onnistumista molemmissa lähdöissä. Finaaliosakilpailussa on luvassa hieman enemmän ajoaikaa, joten koitetaan ratkoa auton säätöjen ongelmat siellä. Maailmanfinaaliin satsataan kovasti, ja toivotaan myös, että olisi aimo annos tuuria vaihteeksi matkassa, Salmenautio lupaa.

Lamborghini Super Trofeo Europen kauden päätös sekä maailmanfinaali ajetaan Espanjan Jerezin radalla 14.-15. marraskuuta.

Lamborghini Super Trofeo Europen Barcelonan tulokset

Lähtö 1:

1. Michelotto & Franchinetti        22 kierrosta

2. Söderström & Ali                        +0,552

3. Maloigne & Dimitrov                 +2,576

4. Orudzhev                                      +3,177

5. Salmenautio & Amati               +3,941

Lähtö 2:

1. Bonduel                                        26 kierrosta

2. Orudzhev                                      +4,935

3. Söderström & Ali                        +8,928

4. Eriksson                                         +9,272

5. Michelotto & Franchinetti         +9,916

6. Salmenautio & Amati               +11,477

Lähtö 3.

DNF       Salmenautio & Amati

Lamborghini Super Trofeo Europen epäviralliset pisteet 5/6 osakilpailua:

1. Ali & Söderström                         97

2. Bonduel                                         93,5

3. Orudzhev                                      58

4. Michelotto & Franchinetti        54,5

5. Salmenautio & Amati               39,5

Edellinen artikkeliLatvalalle vapaapainin SM-pronssia
Seuraava artikkeliNaarasnevan mitta-aseman avointen ovien päivä 31.10.